Maaseudun kehittämisen erikoisammattitutkinto

Etusivu / Suomeksi / Maaseudun kehittämisen erikoisammattitutkinto

Pemo06390003.jpg

Koulutus antaa laajat taidot työskennellä joustavasti, ammattitaitoisesti ja tuloksellisesti erilaisissa maaseudun kehittämis-, asiantuntija- ja hanketehtävissä. 

Maaseudun kehittäjät toimivat työtehtävissä, joiden tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa maaseudun yritystoimintaa ja elävänä pysymistä. He toimivat yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien apuna, ja heidän tavoitteenaan on havaita ja hyödyntää erilaisia maaseudun yritystoiminnan mahdollisuuksia. Maaseudun kehittäjät ovat kohteisiinsa nähden ulkopuolisia, yritystoimintaan ja sen muutosprosesseihin perehtyneitä asiantuntijoita. He ovat erikoistuneet antamaan tietoa ja osaamista, tuomaan esiin erilaisia vaihtoehtoja sekä olemaan muulla tavoin apuna yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Maaseudun kehittäjät toimivat useimmiten asiantuntijoina työsuhteessa johonkin yhteisöön tai yhteisöihin. Tällaisia yhteisöjä voivat olla alueviranomaiset, elinkeinoyhteisöt, kunnat, metsä-keskukset, maaseutumatkailuorganisaatiot, maaseudun neuvontajärjestöt, seudulliset monipalvelukeskukset, paikalliset toimintaryhmät, rahoittajatahot, seutukunnat, yrittäjäjärjestöt, oppilaitokset, 4h-järjestö ja muut alan yritykset. He voivat toimia myös itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan koulutus- tai oppisopimuksella yritysten kehittämis- ja hanketehtävissä. 

Koulutukseen on jatkuva haku  www.ysao.fi/koulutus 

Mitä hyötyä yritykselle? Laadukkaampaa ja innovatiivisempaa työvoimaa

Mitä uutta opitaan? Uusia hanketoimintamalleja, yritysten kehittämistapoja, ihmisten ohjaamista ja verkostoitumista.

Katso esite: Maaseudun kehittämisen erikoisammattitutkinto A4.pdf

Tutustu tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/2357209/reformi/tiedot

Kysy lisää!
Arja Aalto
puh. 0400 792 802
arja.aalto@ysao.fi
 

hae_tasta_painike.jpg
Päivitetty: 12.7.2019 sari.komulainen@ysao.fi