Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Etusivu / Suomeksi / Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Elintarvikealan osaamisala

Elintarvikejalostuksen elintarvikealan osaamisala antaa valmiudet työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua. Tutkinnon suorittaneena voit toimia työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa ja valmistaa myyntikelpoisia elintarvikkeita sekä kehittää uusia elintarvikkeita tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.

Koulutuksen suorittaneena osaat myös pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa sekä noudattaa hyvää työskentelyhygieniaa ja huolehtia työympäristön siisteydestä.

Koulutukseen on jatkuva haku www.ysao.fi/koulutus

AdobeStock_226446134.jpeg

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on riittävästi työkokemuksella tai muulla tavoin hankittua aiempaa, tutkinnon vaatimusten mukaista osaamista.

Toteutus & kesto
- Opiskelu toteutetaan joustavasti päivä- ja monimuotokoulutuksena
- Tutkinto tai sen osat suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti näytöillä.

Pakolliset tutkinnon osat, elintarvikealan osaamisala
- Elintarviketurvallisuuden hallinta
- Pakkaaminen ja varastointi


Valinnaiset tutkinnon osat 1
- Elintarvikkeiden valmistaminen
- Kalatuotteiden valmistaminen
- Kasvistuotteiden valmistaminen
- Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen
- Myllytuotteiden valmistaminen
- Valmisruokien valmistaminen

Valinnaiset tutkinnon osat 2
- Elintarvikkeiden myynti
- Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä

Lue lisää tutkinnon perusteista täältä

Hinta 250 € 
 Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton

Kysy lisää
Anna-Riitta Koski-Vähälä
0400 792 856
anna-riitta.koski-vahala(at)ysao.fi

Päivitetty: 1.4.2021 minttu.harju@ysao.fi