Elintarvikealan osaamisala
Elintarvikejalostuksen elintarvikealan osaamisala antaa valmiudet työskennellä yrityksen laatujärjestelmän mukaisesti ja arvioida valmiin tuotteen laatua. Tutkinnon suorittaneena voit toimia työntekijänä tai yrittäjänä pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa ja valmistaa myyntikelpoisia elintarvikkeita sekä kehittää uusia elintarvikkeita tai parantaa olemassa olevaa tuotetta.
Koulutuksen suorittaneena osaat myös pakata, myydä tai varastoida elintarvikkeita pienimuotoisessa elintarvikkeiden jalostuksessa sekä noudattaa hyvää työskentelyhygieniaa ja huolehtia työympäristön siisteydestä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on riittävästi työkokemuksella tai muulla tavoin hankittua aiempaa, tutkinnon vaatimusten mukaista osaamista.
Toteutus & kesto
- Opiskelu toteutetaan joustavasti päivä- ja monimuotokoulutuksena
- Tutkinto tai sen osat suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti näytöillä.
Pakolliset tutkinnon osat, elintarvikealan osaamisala
- Elintarviketurvallisuuden hallinta
- Pakkaaminen ja varastointi
Valinnaiset tutkinnon osat 1
- Elintarvikkeiden valmistaminen
- Kalatuotteiden valmistaminen
- Kasvistuotteiden valmistaminen
- Marja- ja hedelmätuotteiden valmistaminen
- Myllytuotteiden valmistaminen
- Valmisruokien valmistaminen
Valinnaiset tutkinnon osat 2
- Elintarvikkeiden myynti
- Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä
Lue lisää tutkinnon perusteista täältä
Hinta 250 €
- Oppisopimusopiskelijalle koulutus on maksuton
Kysy lisää
Anna-Riitta Koski-Vähälä
0400 792 856
anna-riitta.koski-vahala(at)ysao.fi