Ponsse-polku

Ponsse-polku

Kone- ja tuotantotekniikan osaajaksi YSAOn ja Ponssen yhteistyöllä

Ponsse-polku mahdollistaa laajennetun työssäoppimisen ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille. Ponsse-polkuun valitut opiskelijat suorittavat 35 % opinnoistaan Ponsse Oyj:n eri toimipisteissä. Tutkinnon vaatimat tiedot ja taidot opiskellaan työpaikoilla ja siellä suoritetaan myös ammattiosaamisen näytöt.

Yhteistyö Ponssen ja YSAOn kesken varmistaa alalla tarvittavan osaamisen sekä yrityksen työvoimatarpeisiin vastataan joustavasti ja nopeasti.

Ponsse-polku perehdyttämisohjelmana 

Työssäoppimispaikan työpisteet ja niihin kuuluvat työtehtävät on kartoitettu tarkasti Ponsse Oyj:n eri toimipisteissä. Siten työssäoppijan ohjaaminen ja arviointi ovat selkeää.

Opiskelija työskentelee yhdellä työpisteellä neljä viikkoa, jonka aikana työpistekohtaiset työtehtävät opitaan sujuvaksi.

Ponsse-polkua voidaan kutsua myös perehdyttämisohjelmaksi, jonka suoritettuaan uusi työntekijä tekee tuottavaa työtä.

 

Kansainvälinen opintopolku

Työssäoppimispisteitä on kartoitettu Venäjällä, Kiinassa, Uruguayssa ja Ruotsissa. Kansainvälisyyspakettiin on lisätty espanjan, ruotsin ja englannin kielen ja kulttuurin valmennusta, joista opiskelijat ovat saaneet arvosanoja.
 
Kansainvälinen opintopolku on mahdollistettu myös ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen opiskelijoille. Opiskelijan on mahdollista päästä tulevaisuudessa työssäoppimaan edellä mainittuihin maihin. 

 

Haku Ponsse-polkuun

Ponsse-polkua esitellään kaikille halukkaille ja heille järjestetään tutustumispäivä tehtaalle sekä koeajosavotta. Tutustumisen jälkeen opiskelija voi ilmoittautua hakijaksi Ponsse-polulle, josta edetään valintahaastatteluihin.

Valitut opiskelijat aloittavat tutustumisjaksonsa ensimmäisen vuoden aikana. Tällöin heidät perehtyvät Ponssen käytäntöihin ja tutustuvat tuleviin työpisteisiin.

Työssäoppiminen jatkuu Ponssen työpisteissä toisen ja kolmannen vuoden aikana suunnitellusti.


Ponsse-polun kautta voit opiskella
- kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnolla koneistajaksi tai koneasentajaksi 
- sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintolla sähköasentajaksi
- autoalan perustukinnolla ajoneuvoasentajaksi
- tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnolla IT-tukihenkilöksi

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelusta
Miika Vaarasuo
miika.vaarasuo(at)ysao.fi
0400 792 832

 

Ponssen kotisivut

 


Päivitetty: 3.12.2021 minttu.harju@ysao.fi