MAHIS

TUPLAA MAHDOLLISUUTESI
- VALITSE MAHIS

mahis-kuvapexels-photo-384498.jpg

Mahis_uusi.gif

Ylä-Savossa toisen asteen koulutuksessa opiskeleville nuorille on tarjolla MAHIS, joka on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden sekä Savon ammattiopiston (Iisalmen toimipaikka) ja Ylä-Savon ammattiopiston muodostama yhteistyöverkosto.

Työelämässä tarvitaan laaja-alaisia ja monitaitoisia osaajia. Monipuolinen koulutus lisää mahdollisuuksiasi sijoittua jatko-opintoihin ja työelämään entistä paremmin.

Katso tästä MAHIS-esite

Yhteistyöoppilaitoksissa on mahdollisuus opiskella samanaikaisesti sekä lukio- että ammatillisia opintoja ja suorittaa useampia tutkintoja. Näin opiskelija saa monipuolisia valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin.

Ammatillisen tutkinnon opiskelija voi suorittaa joustavasti lukio-opintoja ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Hän voi valita myös ammatillisia opintoja toisesta ammatillisesta perustutkinnosta ja suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa.

Lukion opiskelija voi suorittaa lukio-opintojen ohessa ammatillisen perustutkinnon tietyillä aloilla.


MAHIKSESSA voi

• suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon noin neljässä vuodessa.
• suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon noin kolmessa vuodessa tai ammatillisen tutkinnon ja lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon neljässä vuodessa joillain aloilla.
• suorittaa tietyillä aloilla kaksi ammatillista tutkintoa noin neljässä vuodessa. Tämä vaihtoehto on selvitettävä aina ennakkoon oppilaitoksesta.

MAHIKSEN rajoitukset

MAHIS-opintoihin lukioon haettaessa peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00.  Keskiarvo tarkistetaan ennen lukio-opintojen aloittamista.

Liiketoiminnan perustutkinto-opiskelija voi suorittaa ammatillisen tutkinnon ohessa ylioppilastutkinnon, ei koko lukiotutkintoa.

Vastaanottava oppilaitos päättää opetusryhmän koosta ja omien opiskelijoiden lisäksi muualta tulevia otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. (Myös lukion kursseille.)

Lukion pitkän matematiikan opiskelu on mahdollista vain kun pääoppilaitos on lukio.

Logistiikka-alaa ja maarakennusalaa ei voi valita MAHIS-opintoina.

Opintosuorituksiin voidaan hyväksyä myös muualla suoritettuja opintoja. Suoritusten osaamisen tunnustamisesta päättää opiskelijan oma oppilaitos.

MAHIS-Ilmoittautumislomake 2021-2022 (täytettävä).pdf

Tulosta ja täytä MAHIS-ilmoittautumislomake sekä palauta ilmoittautumislomake opinto-ohjaajallesi tai postita se osoitteeseen

MAHIS-opinto-ohjaaja
Ylä-Savon ammattiopisto
PL 30
74101 IISALMI

Kysy koulutuksesta
MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen 
puh. 0400 793 126
ritva.ikonen@ysao.fi

Päivitetty: 15.2.2021 minttu.harju@ysao.fi