MAHIS

TUPLAA MAHDOLLISUUTESI
- VALITSE MAHIS

mahis-kuvapexels-photo-384498.jpg

Mahis_uusi.gif

Ylä-Savossa toisen asteen koulutuksessa opiskeleville nuorille on tarjolla MAHIS, joka on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden sekä Savon ammattiopiston (Iisalmen toimipaikka) ja Ylä-Savon ammattiopiston muodostama yhteistyöverkosto.

Työelämässä tarvitaan laaja-alaisia ja monitaitoisia osaajia. Monipuolinen koulutus lisää mahdollisuuksiasi sijoittua jatko-opintoihin ja työelämään entistä paremmin.

Katso tästä MAHIS esite

Yhteistyöoppilaitoksissa on mahdollisuus opiskella samanaikaisesti sekä lukio- että ammatillisia opintoja ja suorittaa useampia tutkintoja. Näin opiskelija saa monipuolisia valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin.

Ammatillisen tutkinnon opiskelija voi suorittaa joustavasti lukio-opintoja ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Hän voi valita myös ammatillisia opintoja toisesta ammatillisesta perustutkinnosta ja suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa.

Lukion opiskelija voi suorittaa lukio-opintojen ohessa ammatillisen perustutkinnon tietyillä aloilla.


MAHIKSESSA voi

• suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon noin neljässä vuodessa.
• suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon noin kolmessa vuodessa tai ammatillisen tutkinnon ja lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon neljässä vuodessa joillain aloilla.
• suorittaa tietyillä aloilla kaksi ammatillista tutkintoa noin neljässä vuodessa. Tämä vaihtoehto on selvitettävä aina ennakkoon oppilaitoksesta.

LISÄTIETOA

MAHIS-opintoihin lukioon haettaessa peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00.  Keskiarvo tarkistetaan ennen lukio-opintojen aloittamista.

Vastaanottava oppilaitos päättää opetusryhmän koosta ja omien opiskelijoiden lisäksi muualta tulevia otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. (Myös lukion kursseille.)

Lukion pitkän matematiikan opiskelu on mahdollista vain kun pääoppilaitos on lukio.

Logistiikka-alaa ja maarakennusalaa voi valita MAHIS-opintoina, kun pääkouluna on YSAO.

Opintosuorituksiin voidaan hyväksyä myös muualla suoritettuja opintoja. Suoritusten osaamisen tunnustamisesta päättää opiskelijan oma oppilaitos. 

MAHIS-Ilmoittautumislomake 2022-2023 (täytettävä).pdf

Tulosta ja täytä MAHIS-ilmoittautumislomake sekä palauta ilmoittautumislomake opinto-ohjaajallesi tai postita se osoitteeseen

MAHIS-opinto-ohjaaja
Ylä-Savon ammattiopisto
PL 30
74101 IISALMI

Kysy koulutuksesta
MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen 
puh. 0400 793 126
ritva.ikonen@ysao.fi

Päivitetty: 29.11.2021 minttu.harju@ysao.fi