Ylä-Savon ammattiopiston nuoret yrittäjät voittivat!

KeliaakikonUnelmaNY1.jpgMira Jaatinen ja Elina Heikkinen Uskalla Yrittää -semifinaalissa
22.3.2019 11:23

Ylä-Savon ammattiopiston leipuri-kondiittoriopiskelijoiden Mira Jaatisen ja Elina Heikkisen yritys Keliaakikon Unelma NY Iisalmesta voitti keskiviikkona 20.3. Kuopiossa Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalissa toisen asteen kilpailussa Paras yritys ja Paras tuote -sarjat.

Ylä-Savon ammattiopiston leipuri-kondiittoriopiskelijoiden Mira Jaatisen ja Elina Heikkisen yritys Keliaakikon Unelma NY Iisalmesta voitti keskiviikkona 20.3. Kuopiossa Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalissa toisen asteen kilpailussa Paras yritys ja Paras tuote -sarjat.
Semifinaaleja pidetään ympäri Suomen, ja alueiden parhaat pääsevät Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin toukokuussa. Finaalin paras toisen asteen NY-yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys EM-kisoissa Ranskassa Lillessä. 

Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalissa Kuopion Kauppakeskus Apajassa kilpaili 21 nuorten perustamaa yritystä Savon ammattiopistosta, Ylä-Savon ammattiopistosta, Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistosta, Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tuomaristo oli vakuuttunut nuorten hyvästä asenteesta ja yrityksien monialaisuudesta. Finaaliin Kuopiosta eteni yhteensä kaksi yritystä, yksi toiselta asteelta ja yksi korkea-asteelta.


Tuomariston kommentit
Keliaakikon Unelma NY (Ylä-Savon ammattiopisto) Paras NY-yritys (toinen aste)
-Yritys on kehittänyt todella hyvän kokonaisuuden. Yrityksen valmistamat tuotteet olivat laadukkaita ja niiden ulkoasuun oli panostettu. Toiminta oli hyvällä pohjalla ja tuotteet valmiita oikeille markkinoille, kuten paikallisen kahvilan hyllylle vietäviksi.
Keliaakikon Unelma NY (Ylä-Savon ammattiopisto) Paras tuote
– Konsepti on loppuun asti mietitty. Tuotteet olivat sekä tuomariston että ohikulkijoiden mielestä maukkaita ja laadukkaita. Tuotteita on saatu myös hyvin myytyä, ja näin ollen niiden toimivuus todistettu.
Taustaa:
Kilpailu käydään vuosittain pohjoissavolaisten oppilaitosten harjoitusyritysten kesken, ja on osa Nuori yrittäjyys -järjestön Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa.  Ohjelmassa peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan harjoitusyrityksen osaksi opintojaan, ja oppivat näin yrittäjyys-, työelämä-, asiakaspalvelu- ja markkinointitaitoja.  Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut osa Ylä-Savon ammattiopiston yrittäjyyskasvatusta jo vuodesta 2009.


Kaikki tulokset ja lisätietoa Nuori yrittäjyys -järjestön sivuilla https://nuoriyrittajyys.fi/2019/pohjois-savo/

Lisätietoja ja mahdolliset haastattelut:

Keliaakikon Unelma Ny
Mira Jaatinen
Elina Heikkinen
keliaakikonunelmany(at)gmail.com
Lisätietoa Instagramissa: keliaakikon_unelmany
Facebookissa https://www.facebook.com/keliaakikonunelmany/

Keliaakin Unelma NY valmistaa gluteenittomia leivonnaisia tilaustyönä ja Ylä-Savon Ammattiopiston myymälään, mm. erilaisia juustokakkuja, suolaisia piirakoita, pikkuleipiä ja leivoksia.

Ylä-Savon ammattiopisto
Hanna Moilanen
opettaja, yto-aineet
0400 793 359
Päivitetty: 9.7.2019 sari.komulainen@ysao.fi