Valtakunnallinen tapahtumapäivä Teknologiatiistai nostaa ammatillisen koulutuksen esiin yli 50 paikkakunnalla

22.11.2019 14.15

Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä. Ympäri Suomen järjestettävissä tapahtumissa nuoret, opettajat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

YSAO järjestää Iisalmessa yhdessä maakunnallisen Valtek-hankkeen kanssa 26.11. Teknologia­-tiistaina alueen yläkoululaisten yritysvierailuja paikallisiin teknologiayrityksiin. Kohderyhmänä ovat teknisen työn ryhmät ja ammattikoulun tekniikan alan opinnoista kiinnostuneet.

Yritysvierailut koostuvat yritysten ja niiden toiminnan esittelystä sekä tuotantoon tutustumisesta. Vierailun aikana osallistuja kuulevat erilaisia tarinoita työntekijöiden opiskeluista ja työelämän vaiheista, monenlaisista työmahdollisuuksista paikallisissa kansainvälisesti toimivissa teknologia-alan yrityksissä.

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa Teknologiatiistai –tapahtumia. Osallistujat pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opiskelupaikkoihin sekä ammattiosaajien työhön ja työpaikkoihin.

Kone- ja tuotantotekniikan aloilla on tällä hetkellä niin hyvä työtilanne, että ala kokee kovaa osaajapulaa. Teknologia-alan eri asteiseen koulutukseen tarvitaan lisää osallistujia. Yhtenä ongelmana opiskelijoiden saamiseksi on se, että nuorten mielikuvat teknologia-alasta eivät aina vastaa todellisuutta. Teknologiatiistaina Ylä-Savon ammattiopisto antaa oman panoksensa todellisemman tiedon välittämiseksi alasta ja sen mahdollisuuksista.

– Nuoret sekä heidän vanhempansa tarvitsevat lisää tietoa ja omakohtaisia kokemuksia ammattiin opiskelusta, työstä ja teknologia-alan merkityksestä. On tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyväksi, sanoo johtava asiantuntija Milka Kortet Teknologiateollisuudesta.

Teknologiateollisuuden selvityksen mukaan teknologiayritykset tarvitsevat yli 53 000 uutta osaajaa pelkästään vuoteen 2021 mennessä. Rekrytointitarpeesta noin 40 % kohdistuu ammatillisen tutkinnon suorittaneisiin tai muuten ammattitaidon hankkineisiin.


Lisätietoa

Ylä-Savon ammattiopisto
Sulevi Komulainen
hankepäällikkö
puh. 040 177 2832
sulevi.komulainen@ysao.fi

 

Teknologiateollisuus ry
Milka Kortet
johtava asiantuntija, koulutus ja osaaminen

Teknologiatiistain verkkosivut: https://teknologiateollisuus.fi/fi/valtakunnallinen-teknologiatiistai

Valtek on valmistavan teollisuuden kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisen kehittämishanke.

Logo Valtek.jpg

  

 

 

Päivitetty: 11.12.2020 sari.komulainen@ysao.fi