Blogit

Etusivu / Suomeksi / Ajankohtaista Ylä-Savon ammattiopistossa / Blogit / Sinistä arkea - Yhteisöllisen opiskeluhuollon blogi

Sinistä arkea - Yhteisöllisen opiskeluhuollon blogi

20.3.2020 16.00

Yhteisöllisyys ei katoa poikkeusoloissakaan. Muistoja ÄxönViikolta ja ÄxönPäivästä!

Etänäkin voidaan olla yhdessä!

Elämme parhaillaan poikkeusoloissa – niin koko Suomessa kuin myös meillä YSAOlla. Tämä näkyy jokaisen arjessa vähän eri tavalla. Meitä on ohjeistettu pitämään etäisyyttä toisiin ihmisiin ja pysymään tiiviisti kotosalla. Tämä näkyy monen opiskelijan ja työntekijän kalenterissa lisääntyneenä etäopiskeluna ja -työnä.

 

Vaikka nyt törötämmekin fyysisesti erillään toisistamme, ei yhteisöllisyys kuitenkaan katoa mihinkään. Pidä yhteyttä ystäviisi, opiskelukavereihisi ja muihin sinulle tärkeisiin ihmisiin somen ja puhelimen välityksellä. Muista myös, että jos korona tai mikä tahansa muu asia sinua huolestuttaa, me opiskeluhuollon ja hyvinvoinnin väki olemme edelleen täällä sinua varten. Älä jää yksin murehtimaan, vaan ota yhteyttä puhelimitse tai viestillä!

 

Muistoja ÄxönViikolta ja ÄxönPäivästä

 

Ennen ja jälkeen talvilomaviikkoa ehdimme vielä viritellä Äxöniä opiskeluarkeen ÄxönViikon ja -Päivän merkeissä Sankariniemen yhteiskampuksella ja Peltoniemen toimipisteellä. Hingunniemen Äxönit 19.3. jouduttiin valitettavasti perumaan, mutta Hinkulan Olympics -nimiset leikkimieliset kisailut ovat olleet osa opiskelun arkea kevätlukukaudella lähes viikoittain.

 

Ajatus Äxöneistä syntyi siitä opiskelijoilta kuulemastamme heitosta, että ”ei täällä vaan ole mitään tekemistä” ja että ” ’pakko’ vaan mennä tupakkapaikalle tauolla, kun ei ole mitään muuta”. YSAOlla tähän ”tylsyyden kurimukseen” pyrittiin vastaamaan jalkauttamalla Liikkuvan opiskelun välineistöä ja vinkkejä YSAOn eri toimipisteisiin ja järjestämällä toiminnantäyteisiä teemaviikkoja ja -päiviä opiskelijoidemme ja henkilöstömme arjen virkistämiseksi.

 

Toivon mukaan seuraava kuvakavalkadi tuo mieleen mukavia muistoja Äxöneistä ja nostaa hymyn huulille!

 

Koko viikko yhtä Äxöniä yhteiskampuksella!

Kuvat: Miia Bovellan ja Nina Heide

 

Sankariniemen yhteiskampuksella järjestimme kokonaisen ÄxönViikon ennen talvilomaviikkoa yhdessä SAKKYn väen kanssa. Viikolla 9 jokaisen päivän ruokatunnilla pystyi osallistumaan erilaisiin toimintoihin ja tutustumaan paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin, kun muun muassa paikalliset kuntosaliyrittäjät ja toimijat, Iisalmen seurakunnan nuorisotyö sekä YSAOn oma opiskeluhuollon ja hyvinvoinnin väkemme rantautuivat yhteiskampuksen aulaan innostamaan opiskelijoita mukaan monenlaisiin aktiviteetteihin.