Ruokakurssit

Ravitsemis- ja elintarvikealan
lyhytkurssit

xkasvisruoka-annosIMG_0105.jpg

 

Vegaanikurssi ke-to 3.-4.4.

 Jälkiruokakurssi ke-to 24.-25.4.

 Kodin juhlat -kurssi ke-to 8.-9.5.

 Täytekakkukurssi ti-ke 21.-22.5. 

 Aasian keittiöt -kurssi ke-to 22.-23.5. 

Villiinny yrteistä, sienistä ja marjoista leivontailta ke 4.9.

Klo 16-20, 4 h / ilta.

Hinta 50 € ilta /100 € 2 iltaa (alv 0 %) sisältää raaka-aineet ja tarvikkeet.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: ysao.fi/koulutus 2 vko ennen kurssipäivien alkua.


Yhteyshenkilöt:
Leivontakurssit Outi Leinonen p. 0400 792 852 outi.leinonen@ysao.fi
ja ruokakurssit Raija Perälä p. 0400 792 821 raija.perälä@ysao.fi

 

Lisätietoja kursseista:

Vegaanikurssi ke-to 3.-4.4.

Kurssilla perehdymme vegaaniruokavalion periaatteisiin ja opimme valmistamaan ruokia ja leivonnaisia vegaanisista raaka-aineista. 

Sisältö: Tutustumme vegaanisiin raaka-aineisiin: pavut, soijavalmisteet, kikherneet, linssit, pähkinät, tofu, nyhtökaura,  härkis sekä vegaaniset maidon ja juuston korvikkeet ym. Valmistamme em. raaka-aineista suolaisia ja makeita ruokia sekä leivonnaisia. 

Toteutus: Ensimmäisenä iltana lyhyen teoriaosuuden jälkeen valmistamme vegaanisia leivonnaisia ja toisena iltana valmistamme ruokia, harjoittelemme annosten esillelaittoa sekä lopuksi maistelemme tuotoksia

Jälkiruokakurssi ke-to 24.-25.4.

Kurssilla opimme valmistamaan erilaisia jälkiruokia, kastikkeita ja koristeita sekä perehdymme erilaisiin valmistusmenetelmiin: liekitys, Paco Jetin käyttö, friteeraaminen, kondensoidun maidon käyttäminen ym.

Sisältö: Jäädykkeet, Sorbetit, Pannacotat, Creme Brulet, Crepes Suzettet (liekitetyt ohukaiset), Bavaroiset, hyytelöt, friteeratut juustot, Sabayon-kastikket, kinuskikastikkeet, vaniljakastikkeet, marjakastikkeet, hillokkeet, salsat sekä tuille-ja suklaakoristeet

Toteutus: Ensimmäisenä iltana valmistamme jälkiruoat ja toisena iltana teemme lisäkkeet, koristeet ja kastikkeet sekä harjoittelemme annosten esillelaittoa
Lopuksi  maistelemme tuotoksia

 

Kodin juhlat -kurssi ke-to 8.-9.5.

Kurssilla opimme järjestämään pienimuotoisia kodin juhlia: syntymäpäivät, valmistujaiset, cocktail- tilaisuudet ym. Perehdymme pöytien liinoitukseen, kattamiseen ja somistamiseen eri teemojen mukaisesti. 

Sisältö: Valmistamme suolaisia ja makeita tarjottavia: suolaisia piiraita, cocktailpaloja, voileipiä, voileipäkakkuja, salaatteja, pikkuleipiä ja leivoksia. Somistamme, katamme ja liinoitamme juhlapöytiä eri teemojen mukaisesti. Laskemme raaka-aineiden menekin eri henkilömäärille.

Toteutus: Ensimmäisenä iltana lyhyt teoriaosuus ja tuotteiden esivalmistus ja toisena iltana viimeistelemme ja koristelemme tuotteet, teemme kattaukset ja somistukset sekä lopuksi maistelemme tuotoksia.

Täytekakkukurssi ti-ke 21.-22.5. 

Kurssilla valmistetaan erilaisia täytekakkuja esim. kerma-, suklaa-, sokerimassa-, marenki-, manteli-,   ja hyydykekakkuja. 

Sisältö: Valmistetaan erilaisia kakkupohjia, kakun täytteitä, kakun kuorrutuksia ja koristeita. 

Toteutus: Ensimmäisenä iltana lyhyen teoriaosuuden jälkeen valmistamme täytekakkujen pohjat. Täytämme kakut ja teemme koristeita ja toisena iltana kakut kuorrutetaan  ja  koristellaan. Kakuista  rakennetaan kaunis kakkubuffeepöytä. Ilta päättyy kakkujen maistelemiseen. 

Aasian keittiöt -kurssi ke-to 22.-23.5. 

Tavoitteena tutustua aasialaiseen ruokakulttuuriin keskittyen Intialaiseen keittiöön sekä sushin valmistukseen.

Sisältö: Aasialaiset raaka-aineet ja mausteet. Erilaiset sushit, Naanleivät, Samosat, Kormat, Curryt, Tandoorit, Masalat, Dahlit. 

Toteutus: Ensimmäisenä iltana opiskelemme lyhyesti teoriaa ja valmistamme susheja jatoisena iltana valmistamme Intialaisia ruokia ja lopuksi  maistelemme ruokia.

Villiinny yrteistä, sienistä ja marjoista
leivontailta ke 4.9.

Kurssilla valmistetaan erilaisia kahvi-  ja ruokaleipiä sekä suolaisia tuotteita joissa käytetään monipuolisesti erilaisia villiyrttejä, sieniä ja marjoja.

Sisältö: Tutustutaan ja kokeillaan kuinka  kotimaisia villiyrttiä, sieniä ja marjoja voidaan käyttää leivonnassa.

Toteutus: Lyhyen teoriaosuuden jälkeen valmistamme erilaisia leivonnaisia
Tuotteista rakennetaan kaunis villiyrttileivonnais kahvipöytä. Ilta päättyy tuotteiden maistelemiseen. 
 

esitekuva1.JPG

16092017lappeeysao 055.JPG

Tule mukaan ravitsemis- ja elintarvikealan lyhytkursseille!
Päivitetty: 19.9.2019 sari.komulainen@ysao.fi