Taitaja kilpailutoiminta

 

 

Taitaja-tapahtuma on Skills Finland ry:n toiminnan näkyvin vuosittainen tapahtuma Suomessa. Taitajat on maamme suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Taitaja-tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta.

Taitaja-kilpailuita on järjestetty vuodesta 1988 lähtien. Ensimmäisessä kilpailussa oli mukana kolmisenkymmentä nuorta kahdessa lajissa, nyt kisat ovat kasvaneet satojen kilpailijoiden suurtapahtumaksi.

Kilpailussa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Taitaja on tarkoitettu kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna ja kehittäjä. Se on työelämän, koulujen ja opiskelijoiden kohtauspaikka. Taitajassa pääsee verkostoitumaan ja peilaamaan itseään ja omaa oppilaitostaan muihin: osaamista, työmenetelmiä, työkaluja ja työympäristöä.

Ylä-Savon ammattiopiston tavoitteena on lähettää semifinaaleihin  joka vuosi kilpailijoita jokaiselta koulutusalaltamme. Semifinaaleihin osallistuminen kehittää niin opiskelijan kuin valmentavan opettajan osaamista ja verkostoitumista.

 Olemme myös mukana Itä-Suomen Ammattitaito ry:n toiminnassa www.itasuomenammattitaito.fi

YSAOn Taitaja-koordinaattori
Satu Nasrelarab
satu.nasrelarab(at)ysao.fi
0400 789 524

 

 

 

Päivitetty: 26.5.2021 minttu.harju@ysao.fi