Opiskelijan hyvinvointi

Opiskelijoidemme hyvinvointi, viihtyvyys ja yhteisöllisyys ovat meille tärkeitä. Tule rohkeasti tutustumaan YSAOn opiskelijatoimintaan sekä mukaan yhteisiin tapahtumiin ja teemapäiviin. Ollaan yhdessä hyvinvoivia YSAOlaisia!

 

Tule mukaan tutortoimintaan!

Tutortoiminnalla edistetään opiskeluviihtyvyyttä, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia sekä tuetaan opiskelijoiden osallisuutta. Tutortoiminnassa pääset mukaan tapahtumien ja muun yhteisen toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Tällaisia ovat muun muassa aloittavien opiskelijoiden AmisRace-ryhmäytymispäivät, Taitaja9 ja 8-kurkistus sekä Hyvinvointivirtaa-viikko.

Miksi tutoriksi?

Tutortoiminnassa saat uusia kavereita ja hauskaa tekemistä opiskelun ohelle. Tutortoiminnasta saa arvokasta kokemusta tiimityöskentelystä ja ohjaamisesta. Siinä pääsee myös kehittämään omia vuorovaikutustaitojaan. Tutortoiminnassa pääset hyödyntämään omia vahvuuksiasi ja kiinnostuksen kohteitasi erikoistumalla esimerkiksi digi-, vertais- tai markkinointitutoriksi. Tutorkoulutus ja -toiminta ovat osa opintoja. 

 

Opiskelijakunnassa eli OPKUssa pääset vaikuttamaan

YSAOlla toimivat toimipistekohtaiset opiskelijakunnat ja yksi yhteinen opiskelijakunnan hallitus. Jäsenet valitaan syksyisin lukuvuodeksi kerrallaan. Opiskelijakuntien jäseniä edustaa myös YSAOn päättävissä toimielimissä sekä muissa opiskelijoiden kannalta olennaisissa ryhmissä.

Mitä opiskelijakunnat tekevät?

Opiskelijakunnissa kehitetään opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuuksia ja opiskeluviihtyvyyttä eri tavoin. Opiskelijakunnat ottavat kantaa ja tekevät aloitteita opiskelijoita koskevissa asioissa. Opiskelijakunnille voi myös ehdottaa kehittämisideoita. Opiskelijakunnat toimivat yhteistyössä tutortiimin ja henkilöstön kanssa.

 

Miten pääsen mukaan opiskelijatoimintaan?

Tutor- ja opiskelijakuntatoimintaan pääset mukaan milloin vain! Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

 

 

Mukavaa tekemistä opiskelun arkeen

YSAOn opiskelijana käytössäsi ovat myös uusi peliareena ja kuntosali sekä paljon muuta Liikkuvan opiskelun välineistöä. Musiikista kiinnostuneet voivat tutustua myös bänditilaan ja soittimiin. Taukojen aikana tarjolla on myös erilaista aktiviteettia, kuten leikkimielisiä skabailuja. Lisäksi jokaisella innokkaalla on mahdollisuus päästä mukaan vuosittain järjestettäviin valtakunnallisiin SAKU ry:n kulttuuri- ja urheilukilpailuihin (SAKUstars, SAKUgames). Vuonna 2021 SAKUstars-kisat järjestetään YSAOlla Iisalmessa!

 

 

Hyvinvointitiimin yhteystiedot:

Opiskeluhyvinvointipäällikkö Kaj Jääskeläinen, p. 040 1772 831

Hyvinvointiohjaaja Miia Bovellan, p. 0400 799 829

Opiskeluhuollon ohjaaja Samuli Laitinen, p. 040 177 2834

Opiskeluhuollon ohjaaja Minna Paaskoski, p. 050 5252 450

 

Päivitetty: 24.11.2021 minttu.harju@ysao.fi