Kysy koulutuksista

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Kysy koulutuksista

!

Nuori tai aikuinen!

Sivun alaosassa on lomake, jolla voit tiedustella koulutuksista. Yhteyttä voit ottaa myös puhelimitse tai sähköpostitse alaosasta löytyviin yhteyshenkilöihin.

HUOM! Oppilaitoksesta otetaan 2 viikon sisällä yhteyttä tiedusteluun tai hakemiseen. Mutta meidänkin väki lomailee kesällä, niin ota huomioon nämä asiat!  Heinäkuussa tulleet tiedustelut käsitellään elokuun puoliväliin mennessä, niin käytä mielummin vaikka chat mahdollisuutta. www.ysao.fi sivun chat-palveluun voit jättää mihin vuorokauden aikaan tahansa kysymyksiä, joihin pyritään vastaamaan heinäkuussakin muutaman päivän viiveellä jättäessäsi puhelinnumerosi ja sähköpostisi palveluun.

Opintotoimistojen, opinto-ohjaajien ja oppisopimustoimiston tavoitettavuus kesän aikana sekä www.ysao.fi sivun chat

Nyt se on mahdollista, jatkuva haku kaikkiin tutkintoihin

Tutkintotavoitteiset koulutukset ovat joko ammatillisia perustutkintoja tai lisäkoulutuksena suoritettavia ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Nuoret ja aikuiset voivat opiskella samoihin ammatillisiin perustutkintoihin. Peruskoulun 9.-luokkaiset ja abit (yo-linjoille) hakevat keväisin helmi-maaliskuussa valtakunnallisen yhteishaun www.opintopolku.fi kautta perustutkintoihin. Muut hakijat voivat hakea perustutkintoihin jatkuvasti. Opiskelijaksi valinnan jälkeen opiskelijat henkilökohtaistetaan joko opetussuunnitelma- tai näyttöperusteiseen koulutukseen.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on suunnattu jo työkokemusta omaaville henkilöille. Ne ovat ammattitaitoa syventäviä näyttötutkintoja. Näyttötutkinnon suorittamiseen voi liittyä valmistavaa koulutusta. Riittävän työkokemuksen ja alan osaamisen hallitsevien on mahdollista mennä osoittamaan osaamisensa suoraan tutkintotilaisuuksiin. Kaikki tutkinnot myös oppisopimuksena.

Voit aloittaa opiskelut haluamaasi aikaan, mikäli vain opiskelupaikkoja on vapaana, haku kaikkiin tutkintoihin ja tarkemmat sisällöt www.ysao.fi/koulutus, myös lyhytkoulutuksia tarjolla.

Ilman opiskelupaikkaa? Alan vaihto mielessä? Tutkinto kesken? Voit hakea opiskelemaan, jos esim.
• et hakenut tai tullut valituksi kevään yhteishaussa
• sinulla on ennestään jo jokin tutkinto erillishaku_kuvakooste_web.jpg
• opintosi jäivät kesken
• haluat vaihtaa alaa
• olet vaarassa jäädä työttömäksi

Nuori tai aikuinen! Vapaita paikkoja esim. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja, asentaja, levyseppä-hitsaaja (Iisalmi tai Vieremä) ja talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja. Paikkoja on jatkuvasti haettavana myös muissa perustutkinnoissa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta on hyvät työllistymismahdollisuudet esim. Ylä-Savon alueen teknologiayritysten palvelukseen. Käytännönläheistä opiskelua yritysympäristöissä ja työssäoppien alan yrityksissä, myös yksilölliset opintopolut.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja siinä otetaan huomioon aiempi osaaminen ja koulutus, jolloin opiskeluaika voi olla jopa 1–1,5 v. Ala sopii erinomaisesti myös naisille ja alan vaihtajille.

Mahdollisuus hakea joko Iisalmen tai Vieremän koulutukseen. Hyvät jatko-opintomahdollisuudet ammattikorkeakouluihin ja yliopistoon asti.

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Voit opiskella ja suorittaa tutkinnon myös oppisopimuksella. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta antaa:
Katja Turunen
puh. 0400 793 365, katja.turunen@ysao.fi            
Lisätietoja: www.ysao.fi/oppisopimus

Voit myös tiedustella opiskelupaikoista täyttämällä alla olevat kohdat ja lähettämällä tiedot eteenpäin. Sen jälkeen otamme yhteyttä Sinuun henkilökohtaisesti.

 

 

Tiedustelu opiskelupaikoista (punaisella merkityt kohdat pakollisia)

Sähköpostin perusteella laitamme muutaman kerran vuodessa ajankohtaista koulutusinfoa uutiskirjeenä. Halutessasi voit poistua sähköpostilistalta uutiskirjeen sisältämien ohjeiden mukaisesti.

Voit ottaa  suoraan yhteyttä opinto-ohjaajiin ja kysyä opiskelupaikoista.
Opinto-ohjaaja Paavo Härkönen
p. 0400 793 146
paavo.harkonen@ysao.fi

Opinto-ohjaaja Terttu Kortelainen
p. 0400 793 374
terttu.kortelainen@ysao.fi

Opinto-ohjaaja Armi Tuovinen
p. 0400 793 027
armi.tuovinen@ysao.fi

MAHIS-opinto-ohjaaja
Päivi Vanninen
p. 0400 793 126
paivi.vanninen@ysao.fi

Oppisopimusjohtaja
Katja Turunen
p. 0400 793 365
katja.turunen@ysao.fi

Opintotoimistossa opiskelija voi asioida opiskeluun ja opintososiaalisiin etuuksiin liittyvissä asioissa.
Opintotoimistojen toimipaikat:

Iisalmi
Asevelikatu

avoinna ma - pe klo 9.00 - 15.00
Opintosihteeri Sari Tuunela p. 040 177 8523
Opintosihteeri Tarja Korolainen, p. 0400 793 094

Peltosalmi   ja  Kiuruvesi, Hingunniemi
Opintosihteeri Tarja Korolainen, p. 0400 793 094

Haluatko tutustua erilaisiin ammatillisiin vaihtoehtoihin?
Tukea ja ohjausta opiskeluvalintoihisi?
-Valmentava koulutus

Kysy lisää: Koulutusvastaava Tero Rönkä 0400 792 847, tero.ronka@ysao.fi

Liitetiedostot
Päivitetty: 25.2.2019 sari.komulainen@ysao.fi