Auto- ja logistiikka-ala

Auto- ja logistiikka-ala

Auto- ja logistiikka-alat tarvitsevat osaajia. Nykyaikaiset ajoneuvot ja koneet, simulaattorit ja tekoäly ovat nyt täällä! Näillä aloilla tarvitaan hyvää tekniikan tuntemusta ja kykyä ratkaista monenlaisia ongelmia. Kuljetusala tulee tarvitsemaan tulevaisuudessa tuhansia uusia työntekijöitä vuosittain muun muassa nykyisten työntekijöiden jäädessä eläkkeelle.

Kaikkiin koulutuksiin on jatkuva haku www.ysao.fi/koulutusLogistiikka_700x400.jpg

AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT

Perustutkintojen esittely
 Autoalan perustutkinto
• Logistiikan perustutkinto

Haku
• Peruskoulun ja lukion päättävät (yo-linjoille) voivat hakeutua helmi-maaliskuussa yhteishaussa.
• Tutkintoihin on kaikille jatkuva haku

 

 AMMATTI- JA ERIKOISAMMATTITUTKINNOT

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on suunnattu jo työkokemusta omaaville henkilöille. Ne ovat ammattitaitoa syventäviä tutkintoja. 

Kuljetusalan ammattitutkinto, johon kuuluvat henkilö-, metsäteollisuuden-, tavarakuljetusten sekä kuljetusalan työnjohdon osaamisalat. 

 

AMMATTIPÄTEVYYDEN JATKOKOULUTUKSET KULJETTAJILLE

Kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutus -sivustolta löydät ajankohtaiset jatkokoulutukset.

 

VISUAALISET OPETUSSUUNNITELMAT

Puhtauspalveluala visuaalinen opetussuunnitelma: Katso lisää

 

TYÖTTÖMILLE JA TYÖTTÖMYYSUHAN ALAISILLE HAKIJOILLE

Tutkinnot, lisätiedot ja haku www.te-palvelut.fi

 

Kaikki tutkinnot myös oppisopimuksena.

Voit aloittaa opiskelut haluamaasi aikaan, mikäli vain opiskelupaikkoja on vapaana, tarjolla myös erilaisia lyhytkoulutuksia.

Puolen vuoden koulutuksella suoraan työhön!

Atte Haapala työskentelee linja-autonkuljettajana Kuopion Liikenteellä ja nauttii työstään erittäin paljon.
- Myös isäni on linja-autonkuljettaja ja vielä 3 vuotta sitten sanoin, etten varmasti lähde alalle mutta niin ne vain mielipiteet muuttuvat. Tykkään asiakaspalvelusta sekä ajamisesta, joten ajattelin, että tämä on kuitenkin se minun juttuni. Enkä ole katunut päätöstäni päivääkään. Haapala opiskeli linja-autonkuljettajaksi Ylä-Savon ammattiopistossa kuljetusalan ammattitutkinnossa henkilökuljetusten osaamisalalla Kuopiossa. Opinnot kestivät noin puolisen vuotta, mikä on hyvin tyypillinen linja-autonkuljettajan koulutuksen kesto. - Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa koulutuksen pituus tarkentuu. Alalle hakeutuvalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta kuljetusalalta, joten tämä sopii erittäin hienosti esimerkiksi ammatinvaihtajille, aikuisopettaja Riitta Härö toteaa
Päivitetty: 9.2.2021 minttu.harju@ysao.fi