Yhteishaku

Löydä oma polkusi työelämään ja jatko-opintoihin!

Veini_däppää_Oletkovalmis_jatkohaku.jpgPeruskoulun tai lukion päättävä, hae yhteishaussa www.opintopolku.fi
Yhteishaku 23.2.–7.4.2021 (nettihakemuksen oltava tallennettuna 7.4.2021 klo 15)

Hakuopas 2021

Hakuoppaasta pääset tutustumaan YSAOn 2021 tarjoamiin ammatillisiin perustutkintoihin. Klikkaa kuvaketta. 

hakuopas_kansi2021.JPG

 

 

 

Hakuinfo

puh. 040 4811 400
hakuinfo(at)ysao.fi
tai kysy sivun CHATista

 

OPISKELIJAVALINTA

Valinnan tulosten julkaiseminen
Tieto valituille hakijoille lähetetään kirjeitse aikaisintaan 17.6.2021.
Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta Ylä-Savon ammattiopistoon viimeistään 1.7.2021. Varasijat ovat voimassa 20.8.2021 asti.

HUOM! Opiskelijaksi ottaminen on ehdollinen siihen saakka, kunnes koulutuksen järjestäjä on tarkistanut koulutodistukset sekä tarvittaessa lääkärintodistukset.

Mitä, jos et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa?
• Opetushallitus lähettää kirjeen aikaisintaan 17.6.2021. Kirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
• Kirjeessä on ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.
• Vapaita opiskelijapaikkoja on mahdollista hakea www.ysao.fi/koulutus sivulta löytyvän infon mukaisesti.

Tuplaa mahdollisuutesi useammalla tutkinnolla - MAHIS

Ylä-Savossa toisen asteen koulutuksessa opiskeleville nuorille on tarjolla kaksoistutkinto MAHIS.

MAHIS on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden, Savon ammattiopiston (Iisalmen toimipaikka) sekä Ylä-Savon ammattiopiston yhteistyöverkosto, jossa Sinulla on mahdollisuus rakentaa henkilökohtainen omien tavoitteittesi mukainen opiskeluohjelma.

Voit suorittaa lukio-opinnot, valmistua ylioppilaaksi ja sähköasentajaksi yhtä aikaa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla opiskelua eri oppilaitoksissa vaihtojaksoilla.

Työelämässä tarvitaan laaja-alaisia ja monitaitoisia osaajia. Monipuolinen koulutus lisää mahdollisuuksiasi sijoittua jatko-opintoihin ja työelämään entistä paremmin. Lisätietoja www.mahis.fi

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Terttu Kortelainen puh. 0400 793 374
terttu.kortelainen(at)ysao.fi

MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen puh. 0400 793 126
ritva.ikonen(at)ysao.fi


Peruskoulujen yhteishakuinfojen esittelymateriaali 2021
e9-kurkistus  Hius- ja kaudenhoitoala, Ravitsemusala, MAHIS (YouTube-video 38 min)
e9-kurkistus Teknologia-ala (YouTube-video 43 min)

VALMA eli ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Katso lisätietoa VALMA-koulutuksesta.

VALMASSA saat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseksi ja vahvistat edellytyksiäsi ammatillisen perustutkinnon suorittamiseksi. Tarvittaessa sinulle voidaan tehdä henkilökohtaisen opiskelun järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS).

Haku koulutukseen

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen haetaan www.opintopolku.fi –palvelun kautta. Hakuaika on 23.2.– 7.4.2021 (klo 15 mennessä).

Kutsu haastatteluun
VALMA-koulutukseen hakeneet haastatellaan kahdessa vaiheessa: toukokuun aikana hakeneet kesäkuun alkupuolella ja myöhemmin kesällä hakeneet heinä-elokuun vaihteessa. Saat kutsukirjeen, jossa on tieto haastatteluajasta ja –paikasta.

Valinnan tulosten julkaiseminen
Jos Sinut valitaan VALMA-koulutukseen, niin Ylä-Savon ammattiopisto lähettää Sinulle valintakirjeen aikaisintaan 17.6.2021. Sinun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta Ylä-Savon ammattiopistoon viimeistään 1.7.2021. Opetushallitus lähettää Sinulle kirjeen siinä tapauksessa, että et ole tullut valituksi.

 

Nuorten oppisopimus NOPSO 

Kun päätät peruskoulun, sinulla on mahdollisuus opiskella ammatti oppisopimuksen kautta. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja sekä tutkinnon osia. Peruskoulunsa päättävän nuoren oppisopimus on nimeltään NOPSO.

Oppisopimus onnistuu, kun Sinulla on tiedossa työpaikka, joka on valmis ottamaan sinut töihin ja kouluttamaan sinut ammattiin. Lisätietoja nuorten oppisopimuksesta täältä

 
Päivitetty: 25.8.2021 minttu.harju@ysao.fi