Yhteishaku

Yhteishaku 2022

Peruskoulun tai lukion päättävä, hae yhteishaussa www.opintopolku.fi
Yhteishaku 22.2.–22.3.2022 (hakemuksen on oltava tallennettuna klo 15)

 

kuvaluonnos2022-700px.jpg

Hakuopas

Klikkaa kuvaa alta, niin pääset tutustumaan ammatillisin perustutkintoihin.

Hakuopas 2022kansi.jpg

Hakuinfo

puh. 040 4811 400
hakuinfo(at)ysao.fi

Opiskelijavalinta

Valinnan tulosten julkaiseminen
Saat valintatuloksen aikaisintaan 16.6.2022.
Sinun on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta Ylä-Savon ammattiopistoon viimeistään 30.6.2022.
Varasijat ovat voimassa 19.8.2022 asti.

HUOM! Opiskelijaksi ottaminen on ehdollinen siihen saakka, kunnes koulutuksen järjestäjä on tarkistanut koulutodistukset sekä tarvittaessa lääkärintodistukset.

• Opetushallitus lähettää kirjeen aikaisintaan 16.6.2022. Kirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
• Kirjeessä on ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.
• Vapaita opiskelijapaikkoja on mahdollista hakea www.ysao.fi/koulutus sivulta

Tuplaa mahdollisuutesi useammalla tutkinnolla - MAHIS

Ylä-Savossa toisen asteen koulutuksessa opiskeleville nuorille on tarjolla MAHIS-yhteistyöverkosto. TUTUSTU www.mahis.fi

MAHIS on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden, Savon ammattiopiston (Iisalmen toimipaikka) sekä Ylä-Savon ammattiopiston yhteistyöverkosto, jossa Sinulla on mahdollisuus rakentaa henkilökohtainen omien tavoitteittesi mukainen opiskeluohjelma.

Voit suorittaa lukio-opinnot, valmistua ylioppilaaksi ja sähköasentajaksi yhtä aikaa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla opiskelua eri oppilaitoksissa vaihtojaksoilla tai suorittaa kaksi ammatillista perustutkintoa samanaikaisesti.

Työelämässä tarvitaan laaja-alaisia ja monitaitoisia osaajia. Monipuolinen koulutus lisää mahdollisuuksiasi sijoittua jatko-opintoihin ja työelämään entistä paremmin. 

Lisätietoja
MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen
puh. 0400 793 126
ritva.ikonen(at)ysao.fi

Peruskoulujen yhteishakuinfojen esittelymateriaali 2022.pdf

TUVA eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Katso lisätietoa: Tuva-koulutuksesta

TUVAn aikana voit tarkentaa suunnitelmiasijatko-opinnoista, korottaa perusopetuksen arvosanoja ja opiskella osia lukio- ja ammatillisesta koulutuksesta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma valmiuksiesi ja tavoitteidesi perusteella. 

Haku koulutukseen
Tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen haetaan www.opintopolku.fi –palvelun kautta. Hakuaika on 22.2.– 22.3.2022 (klo 15 mennessä).

Lisätietoja
Koulutuspäällikkö Kaj Jääskeläinen
puh 040 177 2831

Nuorten oppisopimus NOPSO 

Kun päätät peruskoulun, sinulla on mahdollisuus opiskella ammatti oppisopimuksen kautta. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja sekä tutkinnon osia. Peruskoulunsa päättävän nuoren oppisopimus on nimeltään NOPSO.

Oppisopimus onnistuu, kun Sinulla on tiedossa työpaikka, joka on valmis ottamaan sinut töihin ja kouluttamaan sinut ammattiin. Lisätietoja nuorten oppisopimuksesta täältä

Päivitetty: 24.11.2021 minttu.harju@ysao.fi