Toimitilahuoltaja / kodinhuoltaja

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Ammatilliset perustutkinnot / Toimitilahuoltaja / kodinhuoltaja

toimitilahuoltaja

Tutkinnon nimi ja laajuus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
toimitilahuoltaja/kodinhuoltaja, 180 osp
ePerusteet

Ammattinimikkeet

Toimitilahuoltaja, kodinhuoltaja, kiinteistönhuoltaja

Haku yhteishaussa

www.opintopolku.fi

Jatkuva haku

Kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille.
www.ysao.fi/jatkuva

Kysy lisää koulutuksesta

Minna Kastarinen
puh. 040 179 8165
minna.kastarinen@ysao.fi

Visuaalinen opetussuunnitelma

Katso lisää

YSAOn kielitaitovaatimus

Tutustu YSAOn kielitaitovaatimuksiin

Toimitilahuollon ja kotityöpalvelujen osaamisalat


Kiinnostaako sinua työskentely puhtauden ja hygienian parissa? Haluatko työn, jossa saat liikkua tilasta toiseen ja näet työsi lopputuloksen? Puhdistuspalvelualan työ on monipuolista -  Puhtauspalveluiden ammattilaisten toimenkuvaan kuuluu usein myös muita tehtäviä, kuten kiinteistönhoitoa, ruoanvalmistusta, tekstiilien huoltamista tai asiakkaan avustamiseen liittyviä hoivatehtäviä. Puhtauspalvelualan ammattilaisia työskentelee kuntien, valtion, seurakuntien ja yksityisten palvelutuottajien palveluksessa. Tule luomaan kanssamme puhtautta!


Tehtävänimikkeiden kirjo eri sektoreilla on laaja; esimerkiksi toimitilahuoltaja, laitoshuoltaja, tekstiilihuoltaja, siivooja, sairaalahuoltaja, sairaala-apulainen, hoiva-apulainen, kodinhuoltaja, laitosapulainen, kouluhuoltaja, siivooja-ravitsemistyöntekijä, siivooja-vahtimestari, osastoapulainen, päiväkotiapulainen, kerroshoitaja, palveluvastaava ja pesulatyöntekijä.


Puhtaus, siisteys ja järjestys eivät synny työpaikoille, hoitolaitoksiin ja kiinteistöihin itsestään. Alan ammattitaitovaatimukset kasvavat uusien rakennusmateriaalien, puhdistusmateriaalien, siivousaineiden, -koneiden ja -välineiden sekä puhtausvaatimusten kehittymisen myötä. 


Koulutuksen laajuus ja sisältö on henkilökohtainen (määräytyy jokaiselle opiskelijalle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman HOKS mukaan).


Opinnot koostuvat lähiopiskelupäivistä (1 – 4/kk), työpaikalla oppimisesta ja ohjatusta itsenäisestä opiskelusta sekä lähiopetustapaamisista. Tarvitset alan työ- tai koulutussopimuspaikan. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.


Arvioitu koulutuksen kesto on 1,5 – 2 vuotta. Mikäli sinulla on aiempaa osoitettua osaamista, opiskeluaika voi olla lyhyempi (HOKS).
Opinnot antavat myös hyvän pohjan jatko-opiskeluun.

Lisätietoja:
Tea Korolainen
tea.korolainen@ysao.fi
p. 0400 793 029

Minna Kastarinen
minna.kastarinen@ysao.fi
p. 040 179 8165

 

 

 

 

 

Päivitetty: 25.11.2021 minttu.harju@ysao.fi