Talonrakentaja

Talonrakentaja-yhteishaku-1200x628-px-2018_ilmantekstia.jpg

Tutkinnon nimi ja laajuus

Rakennusalan perustutkinto
Talonrakennuksen koulutusohjelma, 180 osp
talonrakentaja
ePerusteet

Ammattinimikkeet

Talonrakentaja (muurari, kirvesmies, betonimies, raudoittaja, elementtityöntekijä, sisustuskirvesmies, rakennustarvikemyyjä)

Haku yhteishaussa

www.opintopolku.fi

Jatkuva haku.

Kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille.
www.ysao.fi/jatkuva

Kysy lisää koulutuksesta

Jouni Martikainen
puh. 0400 792 845
jouni.martikainen(at)ysao.fi

Visuaalinen opetussuunnitelma

Katso lisää

YSAOn kielitaitovaatimus

YSAOn kielitaitovaatimus

Talonrakentaja voi tehdä monipuolisia rakennustöitä ja laaja-alaiseen rakennusalan työkenttään mahtuu niin muurarin, kirves- tai betonimiehen, raudoittajan kuin elementtityöntekijänkin työtehtäviä. Työnkuvaan voi kuulua myös maanrakennustyötä, tie- ja vesirakennus- sekä muita yhdyskuntateknisiä töitä.

Halutessaan opiskelija voi yhdistää opintojaan sisustus ja restaurointi opintojen (artesaani) kanssa. Tällöin hän voi työskennellä sisustuskirvesmiehenä, ja vahvistaa omaa osaamistaan. Tulevaisuudessa työpaikoilla ja työmaalla arvostetaan moniosajuutta.

MAHIS mahdollistaa, että molemmat tutkinnot voivat suorittaa jopa 3-4 vuodessa.

Haluaisitko sinä toimia rakennusalan näkyvimmissä ja tunnetuimmissa työtehtävissä talonrakentajana? Tehdä monipuolista työtä, jossa oppii jatkuvasti uutta, ja jossa oman käden jäljet näkyvät nopeasti?

Talonrakentajan ammatissa ei hommat lopu kesken. 

Mikäli sinulta löytyy oma-aloitteisuutta, osaat toimia vastuullisesti ja tehokkaasti niin tiimissä kuin itsenäisesti, haluat kehittyä koko ajan ammatissasi paremmaksi ja osaat ajatella taloudellisesti, talonrakentajan ammatti on kuin nakutettu juuri sinulle! Rakenna vankka pohja tulevaisuudellesi ja hae talonrakentajaksi!

 

Talonrakennusalan työtehtävät
Erilaiset talonrakentamiseen liittyvät työt.

Rakennusalan työpaikat
Rakennusliikkeet, tarvikekaupat, yrittäjä, elementtitehtaat.

Ammatin vaatimukset
Hyvä fyysinen kunto, itsenäinen ja oma-aloitteinen ajattelutapa.

Terveydentilasuositukset
Rakennusalalla ja rakennusalan koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden.

Työllisyystilanne rakennusalalla Rakennusala
Rakennusalan työpaikat sijaitsevat esimerkiksi rakennusliikkeissä, urakoitsijoilla, suunnittelutoimistoissa, maa- ja vesirakennusyrityksissä sekä rakennustuoteteollisuudessa. Rakennusala on merkittävä elinkeino, mutta melko suhdanneherkkä ala, jonka toiminnassa ja työllisyydessä huomaa nopeasti maailmantalouden lasku- ja noususuhdanteet. Kasvukeskuksissa on kuitenkin jopa pulaa rakennusalan ammattilaisista ja lähivuosina jää eläkkeelle paljon ammattilaisia, joiden tilalle tarvitaan erityisesti alan ammatillisen koulutuksen hankkineita.
Lähteet: Opintoluotsi.fi, Ammattinetti.fi

Kuvia oppilastyönä rakennettavien paritalojen työmaalta Iisalmen Pihlajaharjusta.

 

 

Päivitetty: 25.11.2021 minttu.harju@ysao.fi