Putkiasentaja

Putkiasentaja-yhteishaku-1200x628-px-2018_ilmantekstia.jpg

Tutkinnon nimi ja laajuus

Talotekniikan perustutkinto
Putkiasennuksen osaamisala, 180 osp
putkiasentaja
ePerusteet

Ammattinimikkeet

Putkiasentaja

Haku yhteishaussa


www.opintopolku.fi

Jatkuva haku

Kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille.
www.ysao.fi/jatkuva

Kysy lisää koulutuksesta

Markku Linninen
p. 040 1798 159
markku.linninen(at)ysao.fi

Visuaalinen opetussuunnitelma

Katso lisää

YSAOn kielitaitovaatimus

YSAOn kielitaitovaatimus

 

Miltä kuulostaisi vaihteleva, itsenäinen, monipuolinen käytännön työ tekniikan parissa? Työ, jossa työpiste vaihtuu paikasta toiseen, ja jossa hyvät asiakaspalvelutaidot ovat valttia?

Putkiasentajan yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Työympäristöt ja asiakkaat vaihtuvat päivittäin lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteiden asennuksen ja korjauksen lomassa. Putkiasentaja voi erikoistua työssään vesi-, kaasu-, lämpöjohto-, ilmastointi- ja jäähdytyslaitteisiin tai öljypumppuihin.

Mielenkiintoinen ammatti edellyttää hyvää tekniikan tuntemusta, matkusteluhalukkuutta, tiimityöosaamista sekä erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta. Putkiasentajan hommissa tärkeää on pitää kiinni aikatauluista ja asiakkaille annetuista lupauksista.

Mikäli olet vastuullinen, suunnitelmallinen, asiakaspalvelutaitoinen, modernista teknologiasta kiinnostunut, hanki putkiasentajan ammatti Ylä-Savon ammattiopistosta!

Työtehtävät
Talotekniikan LVI-ala käsittää asennuksen rakennusten lämmityksen, vesihuollon, viemäröinnin ja ilmanvaihdon uudis- ja korjausrakentamisessa sekä LVI-alan huollon ja kunnossapidon töitä kiinteistöissä. LVI-asentaja voi myös toimia myyjänä tai varastomiehenä LVI-alan liikkeissä.

Työpaikat
LVI-alan asennusliikkeet, kiinteistönhuoltoalan yritykset, huoltomiehenä kiinteistöissä.

Terveydentilasuositukset
Talotekniikka-alalla ja talotekniikka-alan koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä kuntoa. 

Päivitetty: 25.11.2021 minttu.harju@ysao.fi