MAHIS kahden tutkinnon opinnot

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Ammatilliset perustutkinnot / MAHIS kahden tutkinnon opinnot

TUPLAA MAHDOLLISUUTESI - VALITSE MAHIS Mahis_logo (ID 27034).jpg

MAHIS on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden sekä Savon ammattiopiston (Iisalmen toimipaikka) ja Ylä-Savon ammattiopiston muodostama yhteistyöverkosto.

Yhteistyöoppilaitoksissa on mahdollisuus opiskella samanaikaisesti sekä lukio- että ammatillisia opintoja ja suorittaa useampia tutkintoja. Näin opiskelija saa monipuolisia valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin.

Ammatillisen tutkinnon opiskelija voi suorittaa joustavasti lukio-opintoja ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Hän voi valita myös ammatillisia opintoja toisesta ammatillisesta perustutkinnosta ja suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa.

Lukion opiskelija voi suorittaa lukio-opintojen ohessa ammatillisen perustutkinnon tietyillä aloilla tai opiskella vaikka yhden jakson toisessa MAHIS-lukiossa.


MAHIKSESSA voi
• suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon noin neljässä vuodessa.
• suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon noin kolmessa vuodessa tai ammatillisen tutkinnon ja lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon neljässä vuodessa joillain aloilla.
• suorittaa tietyillä aloilla kaksi ammatillista tutkintoa noin neljässä vuodessa. Tämä vaihtoehto on selvitettävä aina ennakkoon oppilaitoksesta.

Opintosuorituksiin voidaan hyväksyä myös muualla suoritettuja opintoja. Suoritusten osaamisen tunnustamisesta päättää opiskelijan oma oppilaitos.


Kysy koulutuksesta
MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen 
puh. 0400 793 126
ritva.ikonen@ysao.fi

 
Liitetiedostot
Päivitetty: 8.11.2019 minttu.harju@ysao.fi