Levyseppähitsaaja, ohutlevyseppä ja putkihitsaaja

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Ammatilliset perustutkinnot / Levyseppähitsaaja, ohutlevyseppä ja putkihitsaaja
Asentaja-koneistaja-levyseppähitsaaja-yhteishaku-1200x628-px-2018_ilmante_teksteja.jpg

Tutkinnon nimi ja laajuus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, Valmistustekniikan osaamisala,
levyseppähitsaaja, 180 op
ePerusteet

Ammattinimikkeet

Levyseppähitsaaja, ohutlevyseppä, putkihitsaaja, kunnossapitoasentaja

Haku yhteishaussa Iisalmeen

www.opintopolku.fi

Haku yhteishaussa Vieremälle

www.opintopolku.fi

Jatkuva haku

Kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille.
www.ysao.fi/jatkuva

Kysy lisää koulutuksesta

Koulutuspäällikkö Jarkko Ruotsalainen
040 177 8536
jarkko.ruotsalainen@ysao.fi

YSAOn kielitaitovaatimus

Tutustu YSAOn kielitaitovaatimuksiin

Tarjoamme kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutusta Iisalmessa Asevelikadun toimipaikan lisäksi yritysympäristössä Vieremällä

Moderneina oppimisympäristöinä toimivat kouluilla tapahtuvan lähiopetuksen lisäksi mm. Ponsse Oyj ja muut alueen kumppanuusyritykset. Opiskelu tapahtuu työpaikalla, jossa toteutetaan sekä tietopuolinen että käytännön opetus.

Haku koulutukseen - peruskoulun 9.-luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat
Peruskoulun 9.-luokkalaiset ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi  Ylä-Savon ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutukseen. Valinta koneistajaksi, asentajaksi tai levyseppähitsaajaksi tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

MAHIS- yhteistyöverkoston kautta opiskelijalla on mahdollisuus rakentaa henkilökohtainen henkilökohtaisten tavoitteiden mukainen opiskelupolku. Opiskelijalla on mahdollisuus opiskella lukio-opintoja lukiossa ja suorittaa samanaikaisesti kone- ja metallialan perustutkinto. Lisätietoa kahden tutkinnon opintoihin hakemisesta www.mahis.fi.

Haku koulutukseen - jo ammatillisen tutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneet

Ammatillisen perustutkintokoulutuksen jatkuva haku ammatillisen tutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneille hakijoille.
Voit hakea joko Vieremän tai Iisalmen koulutukseen www.ysao.fi/jatkuva 

Lisätietoja: Koulutuspäällikkö Jarkko Ruotsalainen, 040 177 8536, jarkko.ruotsalainen(at)ysao.fi

 

 

Miltä kuulostaa uuden luominen kehittyvä tekniikan parissa? Kiinnostaako työ, jossa työtehtävät vaihtuvat vauhdilla? 

Levyseppähitsaajan käsittelyssä erilaisten levyntyöstö- ja liitostekniikoiden avulla teräs, alumiini ja erikoismetallit saavat uudet muotonsa. Konepajoissa, verstailla ja telakoilla metallilevystä valmistuu hitsaajien toimesta tuotteita monenlaista jatkokäyttöä varten. 

Hyvällä levyseppähitsaajalla on erinomainen näkökyky, hyvä kunto, taitoa hahmottaa muotoja avaruudellisesti sekä valmiudet hallita erilaisia teknisiä välineitä ja materiaaleja. Levyseppähitsaajan tulee ymmärtää työpiirustuksia, olla tarkka ja pärjätä työssään niin itsenäisesti kuin isommassa porukassakin.

Ponsse-polku

Kun tulet opiskelijaksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon, niin voit hakeutua opiskelujen aikana esim. Ponsse-polulle. Ylä-Savon ammattiopistossa on kehitetty laajennettua työssäoppimista hyödyntäen kone-ja tuotantotekniikan perustutkinto-opiskelijoille opintopolkumalli, jossa opiskelija suorittaa 35% opinnoistaan Ponsse Oyj:n eri toimipisteissä, opiskellen näin tutkinnon vaatimat tiedot ja taidot sekä suorittaen ammattiosaamisen näytöt työpaikalla (Ponsse-polku). Lue lisää Ponsse-polusta.

RD Technology Center Vieremä

Voit valita opiskelupaikaksesi myös Vieremän RD Techonology Center Oy:n ja yrityskylän kumppanuusyritykset, jotka toimivat kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöinä.

Työelämän ammattinimikkeet
Hitsaaja, levyseppä, ohutlevyseppä, putkihitsaaja, kunnossapitoasentaja

Työtehtävät

Kokoonpano hitsaamalla eri menetelmillä (MIG/MAG, TIG, puikko) käsinhitsauksena tai robottihitsaussoluissa. Hitsaaja voi pätevöityä joko levy- ja/tai putkiluokkahitsauksiin. Raaka-aineina teräs, alumiini ja erikoismetallit.

Työpaikat

Levyseppähitsaajat työskentelevät erilaisia tuotteita valmistavissa konepajoissa, telakoilla, lämpövoimalaitoksilla ja asennustyömailla. Tuotteista tyypillisimpiä ovat erilaiset ajoneuvot, lämpövoimalat, säiliö- ja putkihitsaukset.

Metallialan työntekijöiden ikärakenteesta johtuen työpaikan saanti koulutuksen jälkeen on varmaa. Jo työssäoppimisjaksoilla paikka avautuu monille ja tehtävien vaativuus kasvaa harjoittelun aikana. Työ on haastavaa ja alalla voi kehittää itseään jatkuvasti, jolloin palkkaus nousee työn vaativuuden mukaan.
levyseppahitsaaja_1JS6689.jpg

Ammatin vaatimukset

Ajanmukaisten tuotantomenetelmien ansiosta ammatti soveltuu erittäin hyvin myös naisille. Työ on kevyttä ja laatuvaatimuksien johdosta puhdasta. Allergisuus saattaa rajoittaa ammatissa toimimista.     

Uutta! Onko sinulla jo kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto suoritettuna?

Voit suorittaa vain tutkinnonosia tai kokonaan toisen osaamisalan jo suorittamastasi perustutkinnosta (esim. oppisopimuksella):

Suuntautumisvaihtoehdot
• Levyseppähitsaajasta > koneistaja/asentaja
• Koneistajasta > levyseppähitsaaja/asentaja
• Asentajasta > levyseppähitsaaja/koneistaja 

Päivitetty: 8.1.2021 minttu.harju@ysao.fi