Hevospalveluohjaaja

pieni_hevonen_satuloituna_MON5922.jpg

Tutkinnon nimi ja laajuus

Hevostalouden perustutkinto,
hevospalveluohjaaja, 180 osp
myös yo-paikkoja
ePerusteet

Ammattinimikkeet

Hevospalveluohjaaja

Jatkuva haku

Kaikille hakijoille, sekä nuorille että aikuisille.
www.ysao.fi/jatkuva

Kysy lisää koulutuksesta

Koulutusvastaava Tuovi Huttunen
p. 0400 793 135
tuovi.huttunen(at)ysao.fi

Kaksoistutkintomahdollisuus
MAHIS-opinto-ohjaaja Ritva Ikonen
p. 0400 793 126, ritva.ikonen(at)ysao.fi

YSAOn kielitaitovaatimus

Tutustu YSAOn kielitaitovaatimuksiin
Hevospalveluohjaaja osaa toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa,  joissa hän vastaa hevosten hoidosta, ohjaa asiakkaita ja opettaa hevostaitoja.

Hevospalveluohjaaja työskentelee itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ratsutallilla,  hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä. Hevospalveluohjaaja ohjaa asiakkaita erikoistumisensa mukaisessa lajissa ja opettaa heille hevostaitoja. 


Hae Ylä-Savon ammattiopistoon opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi!

Ammatin vaatimukset
Hevosalan ammatit ovat fyysisesti raskaita ja vaativat hyvää yleiskuntoa. Ammatit edellyttävät itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä. Muuttuvat olosuhteet, erilaiset asiakasryhmät ja kilpailujen nopeat aikataulut edellyttävät positiivista asennetta, kykyä joustaa ja toimia yhteistyössä valmentajien, kilpailijoiden ja harrastajien kanssa.

Hevosalan työntekijän on viihdyttävä hyvin eläinten parissa sekä jatkuvasti ylläpidettävä ja kehitettävä hevosten käsittelytaitoaan. Rehun- tai eläinpölylle allergisille nämä työt eivät sovellu.

Terveydentilasuositukset

Hevostalousalalla ja hevostalouden koulutuksessa edellytetään henkilöltä työn kuormitukseen riittävää fyysistä ja henkistä kuntoa. Henkilöllä ei saa olla sellaisia synnynnäisiä tai hankittuja sairauksia, jotka vaarantaisivat hänen oman tai muiden lähellä työskentelevien terveyden tai turvallisuuden. 

Henkilön sopivuutta erilaisiin hevosalan työtehtäviin voidaan joutua harkitsemaan oireiden ja toiminnan vajavuuden perusteella mm. seuraavissa sairauksissa: 
• allergia 
• astma 
• epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet 
• näön heikkous 
• vakava tuki- ja liikuntaelimistön sairaus

Ylä-Savon ammattiopisto on mukana verkostossa, jonka tavoitteena on luonnonvara-alan valtakunnallinen kehittäminen. Hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Päivitetty: 25.11.2021 minttu.harju@ysao.fi