Opiskelijaelämää

Opiskelijakuntatoiminta
 

Jokainen Ylä-Savon ammattiopiston ammatillisen perustutkinnon opiskelija kuuluu Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijakuntaan. Hingunniemessä, Peltosalmella ja Iisalmen toimipaikoissa toimivat omat opiskelijakuntien hallitukset. Opiskelijakuntatoiminnan tarkoituksena on mm. ohjata opiskelijat keskinäiseen yhteistyöhön, parantaa opiskelijoiden asemaa oppilaitoksessa ja edistää opiskelijoiden vastuuta yhteisten asioiden hoidossa. Opiskelijakuntien hallitukset edustavat opiskelijoita oppilaitoksen päätöksenteossa. Ylä-Savon ammattiopiston eri toimikunnissa ja työryhmissä on opiskelijaedustukset. Kts. opiskelijakuntien hallitukset alla olevasta liitetiedostosta.

SAKU ry.

SAKU on Suomen ammatillisten oppilaitosten kulttuuri- ja urheilujärjestö. Sinullakin on mahdollisuus päästä osallistumaan vuosittain järjestettäviin kulttuuri- ja urheilukilpailuihin oppilaitoksemme joukkueessa. Lisätietoja saat opettajiltasi.

Harrastekerhot

Ylä-Savon ammattiopistolla toimii vuosittain monia opiskelijoille tarkoitettuja harrastekerhoja, esimerkiksi liikuntakerhoja. Lisätietoja saat kasvatusohjaajalta ja liikunnanopettajilta.

Tutortoiminta

Tutortoiminnan tarkoituksena on edistää viihtyisän ja toimivan opiskeluilmapiirin syntymistä ammattiopistossa. Käytännössä opiskelijatutor neuvoo ja opastaa uusia opiskelijoita opiskelun alkuun sekä tekee heille tutuksi ammattiopistoa ja sen tapoja. Tutor toimii myös oppilaitoksen esittelytehtävissä. Tutortoiminnasta vastaa kasvatusohjaaja.

Yhteystiedot
 
Kasvatusohjaaja Jussi Madetoja
p. 040 1778535
jussi.madetoja@ysao.fi

Liitetiedostot
opiskelijakunnan hallitukset 14-15.pdf (13,1 kB) 7.10.2014 12:39
Päivitetty: 28.1.2015