Maatilatalous ja eläintenhoito

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Kaikkien tutkintojen jatkuva haku / Maatilatalous ja eläintenhoito

Nuori tai aikuinen, löydä oma vaihtoehtosi alla olevista maatilatalouden ja eläintenhoidon koulutuksista.

Tarjoamme opiskelijoillemme laadukkaat oppimisympäristöt maatilatalouden ja eläintehoidon alalla opetusmaatilallamme Iisalmessa Peltosalmella sekä Ylä-Savon eläinklinikalla Iisalmessa. Työssäoppiminen tapahtuu alan työpaikoilla ja yrityksissä aidoissa tilanteissa ja tämä antaa opiskelijalle parhaat eväät työelämään.

Ylä-Savon ammattiopiston Peltosalmen toimipaikka ja koulutila sijaitsee keskellä elinvoimaista maaseutua Peltosalmella, n. 9 km Iisalmesta. Tilalla on robottinavetta. Vuonna 2011 otettiin käyttöön uudet pieneläintilat ja avattiin Eläinhoitola Tassutupa, joka tarjoaa lemmikkien hoitopalveluita esim. muutamaksi päiväksi tai loman ajaksi. Meillä toimii myös Pieneläinhuoltamo Tassula, jossa tarjoamme mm. koirille täysihuoltopalvelua, joka sisältää koiran turkin pesua ja trimmausta sekä tarvittaessa kynnenleikkuun sekä korvien puhdistuksen. Asuntola sijaitsee koulutilalla. Lisätietoa majoituksesta täältä.

 
Ammatilliset perustutkinnot 

Ammatillisiin perustutkintoihin voivat opiskella sekä nuoret että aikuiset. Opiskelijaksi valinnan jälkeen opiskelijat henkilökohtaistetaan joko opetussuunnitelma- tai näyttöperusteiseen koulutukseen. Katso myös maatalousalan perustutkinnon maaseutuyrittäjän ja eläintehoitajan -esittelysivut. Peruskoulun ja lukion päättävät (yo-linjoille) hakevat perustutkintoihin helmi-maaliskuussa yhteishaussa. Muut hakijaryhmät voivat hakea tutkintoihin jatkuvasti.

HAKU PERUSTUTKINTOIHINmaaseutuyrittäjä_1JS4305-Edit.png

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja
Maatalousalan perustutkinto, maaseutuyrittäjä

HAKU AMMATTI- JA ERIKOISAMMATTITUTKINTOIHIN

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on suunnattu jo työkokemusta omaaville henkilöille. Ne ovat ammattitaitoa syventäviä näyttötutkintoja.

Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläinhoitolan osaamisala Eläintenhoitajan ammattitutkinto, klinikkaeläintenhoitaja Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläinkaupan osaamisala
Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläinten trimmaamisen osaamisala
Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläintenkouluttamisen osaamisala

Kaikki tutkinnot myös oppisopimuksena.

Voit aloittaa opiskelut haluamaasi aikaan, mikäli vain opiskelupaikkoja on vapaana, tarjolla myös lyhytkoulutuksia.

elainklinikalta_IMG_2283.jpg

 

Päivitetty: 3.7.2017