Hevostalous

Nuori tai aikuinen, löydä oma koulutuksesi alla olevista hevostalouden koulutuksista.

Tarjoamme opiskelijoillemme laadukkaat oppimisympäristöt hevostalousalan opetusmaatilallamme Kiuruveden Hingunniemessä. Työssäoppiminen tapahtuu alan työpaikoilla ja yrityksissä aidoissa tilanteissa ja tämä antaa opiskelijalle parhaat eväät työelämään.

hingunniemi_ilmakuva.jpg

Ylä-Savon ammattiopiston Kiuruveden toimipaikka ja Hingunniemen koulutila sijaitsee Kiurujärven rannalla noin kuuden kilometrin päässä Kiuruveden keskustasta. Tilalla on mm. maneesi, harjoitusravirata, kengityspaja, ratsu- ja ravitalli, joissa hevospaikkoja yhteensä 78; oppilaitoksen omia ratsuja ja ravihevosia sekä yksityisiä ravihevosia, joita valmennetaan opetustyönä lukuvuoden aikana. Alueellamme toimiva Savon Eläinsairaala tekee koulutusyhteistyötä Ylä-Savon ammattiopiston hevostalouden koulutusyksikömme kanssa. Asuntolamme sijaitsee n. 6 km päässä koululta Kiuruveden keskustassa. Lisätietoa majoituksesta täältä.

Ammatilliset perustutkinnot 

Ammatillisiin perustutkintoihin voivat opiskella sekä nuoret että aikuiset. Opiskelijaksi valinnan jälkeen opiskelijat henkilökohtaistetaan joko opetussuunnitelma- tai näyttöperusteiseen koulutukseen. Katso myös hevostalouden perustutkinnon ratsastuksenohjaaja ja hevostenhoitaja -esittelysivut. Peruskoulun ja lukion päättävät (yo-linjoille) hakevat perustutkintoihin helmi-maaliskuussa yhteishaussa. Muut hakijaryhmät voivat hakea tutkintoihin jatkuvasti.

HAKU PERUSTUTKINTOIHIN

Hevostalouden perustutkinto
Hevostalouden perustutkinto, erikoistuminen hevosvarusteiden valmistamiseen, valjassepän perusopinnot
Hevostalouden perustutkinto, erikoistuminen kengittämiseen

ratsastuksenohjaaja_1JS8128.jpg

HAKU AMMATTI- JA ERIKOISAMMATTITUTKINTOIHIN

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot on suunnattu jo työkokemusta omaaville henkilöille. Ne ovat ammattitaitoa syventäviä näyttötutkintoja.

Hevostenvalmentajan ammattitutkinto, hevoshieronta
Hevostenvalmentajan ammattitutkinto, ravivalmentaminen
Hevostenvalmentajan ammattitutkinto, valjasseppä
Kengityssepän ammattitutkinto
Ratsastuksenopettajan ammattitutkinto
Tallimestarin erikoisammattitutkinto

Kaikki tutkinnot myös oppisopimuksena.

Voit aloittaa opiskelut haluamaasi aikaan, mikäli vain opiskelupaikkoja on vapaana, tarjolla myös lyhytkoulutuksia.

 

kengittäjänainen_ysao.jpg
Päivitetty: 5.7.2017 tuovi.huttunen@ysao.fi