Yhteishaku

 

fantasia-09-2016pieni.jpg

Oletko vailla opiskelupaikkaa? Jatkuva haku käynnissä kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin osoitteessa www.ysao.fi/jatkuva.Tutustu myös yksilöllisiin polkuihin, osaajaksi omalla aikataululla laajennettua työssäoppimista hyödyntäen.

Mitäs, jos tekisit tulevaisuudessa sitä, mitä haluat?
Mitäs, jos opiskelisit unelma-ammattiisi meillä? 

Sloganimme "Osaavissa käsissä tulevaisuus" tarkoittaa, että koulutamme päteviä kädentaidon ammattilaisia Ylä-Savon ja koko Suomen työelämän tarpeisiin. Meiltä saat myös hyvän pohjan jatko-opintoihin kuten ammattiopiston ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin sekä ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Teet valintoja, jotka vaikuttavat elämääsi. Kouluta siis itsesi tulevaisuuden ammattilaiseksi.

Klikkaa tästä 2017 hakuoppaaseen!

           

Voit tutustua paremmin koulutustarjontaamme klikkaamalla sivun oikeassa laidassa olevia ammattinimikkeitä. 

Yhteishaku 21.2.-14.3.2017 (hakemuksen oltava tallennettuna 14.3. klo 15)

Jos olet peruskoulun ja lukion päättävä, haet yhteishaussa www.opintopolku.fi.

OPISKELIJAVALINTA KEVÄÄN 2017 YHTEISHAUSSA

Kutsu soveltuvuuskokeeseen

Hakijat kutsutaan mahdollisiin soveltuvuuskokeisiin, jotka järjestetään huhti-toukokuussa. Kutsukirjeessä on tieto soveltuvuuskoepaikasta ja -ajasta.

Valinnan tulosten julkaiseminen
Jos Sinut valitaan opiskelijaksi kevään 2017 yhteishaussa, niin Ylä-Savon ammattiopisto lähettää Sinulle valintakirjeen aikaisintaan 15.6.2017. Sinun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta Ylä-Savon ammattiopistoon viimeistään 29.6.2017. Varasijat ovat voimassa 20.9.2017 asti.

HUOM! Opiskelijaksi ottaminen on ehdollinen siihen saakka, kunnes koulutuksen järjestäjä on tarkistanut koulutodistukset sekä tarvittaessa lääkärintodistukset.

Mitä, jos et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa?
• Opetushallitus lähettää kirjeen aikaisintaan 16.6.2017. Kirjeessä kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
• Kirjeessä on ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.                                                                                                                                                         

•Vapaita opiskelijapaikkoja on mahdollista hakea www.ysao.fi/jatkuva sivulta löytyvän infon mukaisesti.


Tuplaa mahdollisuutesi kaksoistutkinnolla - MAHIS

Ylä-Savossa toisen asteen koulutuksessa opiskeleville nuorille on tarjolla MAHIS.

MAHIS on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden, Savon ammatti- ja aikuisopiston (Iisalmen toimipaikka) sekä Ylä-Savon ammattiopiston yhteistyöverkosto, jossa Sinulla on mahdollisuus rakentaa henkilökohtainen omien tavoitteittesi mukainen opiskeluohjelma.

Voit suorittaa lukio-opinnot / valmistua ylioppilaaksi ja sähköasentajaksi yhtä aikaa. Tai voit kokeilla opiskelua eri oppilaitoksissa vaihtojaksoilla.

Työelämässä tarvitaan laaja-alaisia ja monitaitoisia osaajia. Monipuolinen koulutus lisää mahdollisuuksiasi sijoittua jatko-opintoihin ja työelämään entistä paremmin. Lisätietoja www.mahis.fi

 

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Paavo Härkönen: p. 0400 793 146
paavo.harkonen@ysao.fi

Opinto-ohjaaja Terttu Kortelainen: p. 0400 793 374
terttu.kortelainen@ysao.fi

MAHIS-opinto-ohjaaja Päivi Vanninen p. 0400 793 126
paivi.vanninen@ysao.fi

 

VALMA = Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

VALMA-koulutuksessa saat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi ja vahvistat edellytyksiäsi ammatillisen perustutkinnon suorittamiseksi. Tarvittaessa sinulle voidaan tehdä henkilökohtaisen opiskelun järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS).

Haku koulutukseen

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen haetaan www.opintopolku.fi –palvelun kautta. Hakuaika on 23.5. - 25.7.2017 klo 15 mennessä.

Kutsu haastatteluun
VALMA-koulutukseen hakeneet haastatellaan kahdessa vaiheessa: toukokuun aikana hakeneet kesäkuun alkupuolella ja myöhemmin kesällä hakeneet heinä-elokuun vaihteessa. Saat kutsukirjeen, jossa on tieto haastatteluajasta ja –paikasta.

Valinnan tulosten julkaiseminen
Jos Sinut valitaan VALMA-koulutukseen, niin Ylä-Savon ammattiopisto lähettää Sinulle valintakirjeen aikaisintaan 4.8.2017. Sinun tulee ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta Ylä-Savon ammattiopistoon viimeistään 18.8.2017. Opetushallitus lähettää Sinulle kirjeen siinä tapauksessa, että et ole tullut valituksi. Varasijat ovat voimassa 20.9.2017 asti.

Lisäksi koulutukseen on jatkuva haku. Vapaita paikkoja voit kysyä läpi lukuvuoden täältä.

 

Lisätietoja:

Koulutusvastaava/erityisopettaja Tero Rönkä p. 0400 792 847

Erityisopettaja Anna-Helena Lipponen p. 040 1778 541

 

Nuorten oppisopimus NOPSO 

Kun päätät peruskoulun, sinulla on mahdollisuus opiskella ammatti oppisopimuksen kautta. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja sekä tutkinnon osia. Peruskoulunsa päättävän nuoren oppisopimus on nimeltään NOPSO.

Oppisopimus onnistuu, kun Sinulla on tiedossa työpaikka, joka on valmis ottamaan sinut töihin ja kouluttamaan sinut ammattiin. Lisätietoja nuorten oppisopimuksesta täältä. 

Nopso_tyttö_oppisopimus.jpg

 


 


Nopso_tyttö_oppisopimus.jpg

 
Päivitetty: 14.2.2017