MAHIS kahden tutkinnon opinnot

Etusivu / Suomeksi / Hae opiskelemaan / Ammatilliset perustutkinnot / MAHIS kahden tutkinnon opinnot

TUPLAA MAHDOLLISUUTESI - VALITSE MAHIS 

MAHIS on Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän lukioiden sekä Savon ammatti- ja aikuisopiston (Iisalmen toimipaikka) ja Ylä-Savon ammattiopiston muodostama yhteistyöverkosto.
Yhteistyöoppilaitoksissa on mahdollisuus opiskella samanaikaisesti sekä lukio- että ammatillisia opintoja ja suorittaa useampia tutkintoja. Näin opiskelija saa monipuolisia valmiuksia työelämään ja jatko-opintoihin. 

Mahis_logo-piennennetty-muokattu_2.jpg 

Ammatillisen tutkinnon opiskelija voi suorittaa joustavasti lukio-opintoja ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Hän voi valita myös opintoja toisesta ammatillisesta perustutkinnosta ja suorittaa kaksi ammatillista tutkintoa. 
Lukion opiskelija voi suorittaa lukio-opintojen ohessa ammatillisen perustutkinnon tietyillä aloilla tai opiskella vaikka yhden jakson toisessa MAHIS-lukiossa. 

MAHIKSESSA voi tietyin ehdoin (kts. www.mahis.fi)
• suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon. 
• suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon tai ammatillisen tutkinnon ja lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon 
• suorittaa tietyillä aloilla kaksi ammatillista tutkintoa noin neljässä vuodessa. Tämä vaihtoehto on selvitettävä aina ennakkoon oppilaitoksesta. 
• suorittaa kursseja, opintokokonaisuuksia tai opintojaksoja mm. ammattikorkeakouluissa, kansalaisopistoissa, kesäyliopistoissa ja yliopistoissa. 
Opintosuorituksiin voidaan hyväksyä myös opintoja ammattikorkeakoulusta, kansalaisopistosta, kesäyliopistoista, yliopistossa ja toimintaa kansalaisjärjestöissä, yhdistyksissä, vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyvissä toiminnoissa kun hankittu osaaminen tukee tutkinnon ammattitaitovaatimuksia ja osaamistavoitteita. Muualla hankitun osaamisen tunnustamisesta päättää oppilaitos.

 

 

Kysy koulutuksesta 
MAHIS-opinto-ohjaaja Päivi Vanninen 
puh. 0400 793 126 
paivi.vanninen@ysao.fi

 

 

Päivitetty: 15.2.2017